Ctp kaplama

CTP KAPLAMA NEDİR?

Cam elyaf Takviyeli Polyester Kaplama ve izolasyon, Yüksek mekanik değerlerine sahip, Cam Elyaf keçe ile taşıyıcı bir matriks Polyester Reçinenin katkısıyla kimyasal reaksiyon sağlanarak elde edilen üstün nitelikli kaplamadır şeklidir. Termoset Plastik grubundan meydana gelen Polyester, Kimyasallara ve suya karşı dayanım gerektiren yerlerde ve her türlü hava koşulunda dahi özelliğini uzun yıllar sürdürebilen mükemmel izolasyon şeklidir.

CTP KAPLAMA NASIL UYGULANIR?

Diğer izolasyon uygulamalarına göre apayrı bir yere sahip olan Ctp Polyester Kaplama Makine ile değil, çeşitli rulo ve fırçalarla insan gücü ile uygulanmaktadır. Diğer püskürtme ve spreylere nazaran manuel uygulama yöntemi sayesinde alanında kat ve kat üstünlük göstermektedir. Asit dayanımı gerektiren ortamlarda, asit tipi polyester uygulanır. Su izolasyon kaplamaların ve korozyona karşı dayanım istenilen yerlerde güvenle kullanılabilmekte, özelliğini uzun yıllar sürdürebilmektedir.

CTP KULLANIM ALANLARI?

  • Eloksal banyo havuzları, asit havuzu
  • Alüminyum tesislerinin asittik ortamları,
  • Kimya üretme, arıtma ve depolama tesislerinin izolasyonları,
  • Kullanımı, her türlü esaslı çelik konstrüksiyonların iç ve dış CTP kaplamaları,
  • Tutkal, gübre, ilaç, cam, azot, petrol ve hassas kimya tesislerinin silo tanklarının izolasyonları,
  • Camii kubbeleri,
  • İnşaat temelleri,
  • Bodrum perdeleri.
  • Endüstriyel, entegre, proses tesislerinin asittik ortamlarının (hatlar, banyolar, havuzlar) yüzey ve zemin C.T.P. fiberglass polyester kaplama işlemleri
  • Endüstriyel atık bertaraf ve geri kazanım tesislerinin havuz ve hatlarının C.T.P. polyester kaplama izolasyon uygulamaları
  • Petrol, petrokimya, tutkal, azot, formaldehit, solvent, kimyevi gübre bun kerlerinin, hidroklorik asit, sülfürik asit ve diğer asit çeşitlerinin üretme, arıtma, depolama tank ve silolarının iç ünite C.T.P. fiberglass polyester izolasyon uygulamaları
  • Nötralizasyon Banyo ve Havuzları
  • Saç üzeri C.T.P. fiberglass polyester kaplamaları
  • Arıtma tesislerinin kimyasal havuzlarının CTP polyester uygulamaları.

Reçine Nedir? Ctp kaplama tekniğinde Bisfenole ve izotopik olarak iki sınıfa ayrılan Polyester reçine kullanılmaktadır.

Asit Kaplamalarında asit ve türevleri üzerine, kimyasal dayanımı yüksek bisphenol polyester reçinesi seçilmekte iken, su kaplamalarında seçim söz konusu ise isophthalic ve bisphenol olarak ctp kaplama uygulaması yapılabilmektedir.

Polyester: Termoset plastikler gurubundan olan polyester, reçineler, kimyasal etkiler altında çözülmez ve her türlü hava şartlarında dahi uzun ömürlü olmaktadırlar. Genel amaçlı kullanımda orthostatic kimyasal dayanımlı isophthalic ve bisphenol olarak adlandırılırlar.

Elyaf Nedir? Zemin bölgesinin kat kalınlıklarını sağlayan cam keçedir (Cam elyaf )

Çok ince cam taneciklerinden üretilen bir maddedir,

Çekme mukavemeti yüksektir. Birim ağırlık başına mukavemet çelikten yüksektir,

Yanmazlar,

Kimyasal malzemelere karşı dirençlidirler,

Nem alma özellikleri yoktur,

Elektriği iletmezler.

Kobalt? Reçinen kızışmasını sağlayan yardımcı maddedir.

M.E.K? Peroksit, SİTREN, polyester reçinelerin uygulanma viskozitelerinin ayarlanmasında inceltici olarak kullanılır.

(Peroxide) Reçinenin donmasını sağlayan temel yardımcı maddedir.

Jel kot?:
Polyester, reçine ve aerosolün oluşturduğu yüksek mukavemet dayanımında, CTP uygulamalarında birinci katlara girdi ve son katlarda kullanılan jel tabakası (faaliyet alanı geniştir) Pigment esaslı boyalarla renklendirilir.(Boya ustalarının son kat boya dedikleri) yardımcı malzemedir.

Cam elyaf Takviyeli Polyester açılımının kısaltması olan Ctp Kimyasalları nedeniyle kanserojen niteliktedir.

Uygulamada dikkat edilecek hususlar?

1- Çalışma ortamının iyi havalandırılması sağlanmış olmalıdır.

2- Tekniğe uygun hale getirilmiş ortamlarda özel koruyucu giysi, eldiven ve özel solunum maskeleri kullanmalıdır.

3- Ctp Kaplama, makina yardımlarıyla yapılmamakta tamamen beden gücü ile zemin bölgesine tatbik edilmektedir.

CTP POLYESTER KAPLANILACAK ORTAMLARDA İZOLASYON AŞAMALARI?

* Kaplamaya Uygun Reçine Seçilmesi,
* Kaplamaya Uygun Cam elyaf Seçilmesi,
* Kaplamaya Uygun Jel kot Seçilmesi.

CTP KAPLAMA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER?

CTP Kaplama ve izolasyonları otomasyon sistemlerle yapılmayıp bilinen, klasik, iş teknik elemanlarının bedensel çalışmalarıyla yapılmaktadır. Ekip teknik elemanları, maske kullanımı ve yapı içlerinde; spiral hortum uzatmalı havalandırma fan makineleri, profil iskele ve portatif merdivenler kullanılmaktadır. Uygulamalarda fırça, post rulo ve alüminyum rulo ile çalışma yapılır.

MEK peroksit ve KOBALT kimyalarının karışımıyla hazırlanan polyester kabın içine daldırılan rulo ile yüzey ve zemin üzerine tutturulan Cam elyafının üzerine sürülerek kaplama uygulaması yapılır. Köşe çıkıntıları ve eğrisel yüzeylerde el yatırması fırça kullanılır.

Bazı CTP imalatlarında otomasyon püskürtme metodu kullanılırken CTP kaplama, izolasyonlarda usta eli MARİFET çalışmaları uygundur. CTP kaplama uygulamaları EMEK yoğun bir çalışma olduğundan kapasite tecrübeli, yetişmiş iş ustalarının sayılarıyla ilişkilidir.


Teknik elemanların çalışma yapamayacakları dar ölçülü yapılarda; kaplamaları zamanında yapılmamış asidik hat ve havuzlarda zaman geçişinde, betonarme yüzey ve zemin üzerinde oluşan asit oksitlerinin, beton tahribatı karışımıyla nemli bir ziftimsin tabaka oluşturduklarından; neme ve suya yapışma pasifliği olan CTP kaplama, tutunma riskinden levhalama metodu yapılmaktadır.

Tesis yetkililerinin belirledikleri sahada Atölye çalışması yapılır. Kalıp olarak saç veya sunta lam üzerine CTP uygulaması döküm olarak yapılır. Kalıplar üzerinden çıkartılan levhaların yapı içlerine çelik vidalarla montajları yapılır. Vida üzerleri ve birleşme ek yerleri CTP ile kaplanır.(Asit oksitlerin temizliklerinin, bilinen el aletleriyle yapılması yeterli olmayabiliyor. Asit oksitlerinin yanıcı özelliklerinden dolayı tavlamada yapılamadığından)

Yapılması şart bazı kutu şeklindeki yapılarda ve boru parçalarında giydirme metoduyla uygulamalar yapılmaktadır. İç üniteleri CTP kaplama (Yapılabilir minimum boru kaplaması, 500 mm çapında, 2 metre uzunluğunda, birbirine bağlantı yerleri vidalı)
Kış mevsimine denk gelen CTP kaplama yapılması zaruri olan tesis sahasında, üstü açık hat ve havuzlarla ilgili bilgilenmek için şirketimizi arayınız.

CTP kaplama ve izolasyon uygulamaları biraz anlamak, biraz bilmekle yapılacak işler değildir. CTP imalatlarıyla CTP kaplama uygulamaları aynı iş kollarında olsalarda; kullanım malzemelerinin kimyasal reaksiyonları farklıdır. Örnek imalatlarda kullanılan genel amaçlı polyesterlerle yapılan CTP bindirme katlarının bekleme süresinde sorun olmazken kaplama uygulamalarında kullanılan kimyasal mukavemetteki polyesterlerle yapılan CTP bindirme kat aralarında bekleme 1,5 – 2 saat olmalıdır.(Kat aralarında oluşan ısıyla ilgili)
M.E.K peroksit (dondurucu) Kobalt (hızlandırıcı) CTP kompozitinde yer alan ve önemli fonksiyonları olan bu iki kimyanın yüzde ve binde kullanımları mesleki tecrübe gerektirir.

CTP kaplama ziftli yüzeylerde, plastik vs. (polietilen) yüzeylerde, zamanla genleşme yapan ağaç yüzeylerde yapışma tutunmada PASİF konumundadır. Birtek yüzeyleri CTP kaplama yapılmış ufak metal parçalarında sert darbelerde CTP yapışmasında bırakma olabilmektedir. Demir, çelik vs. metallerinde çepeçevre tüm yüzeylerin ya da bohçalama tabirinde yapılan CTP uygulamalarında yapışmada sorun olmamaktadır.


Çelik yüzeyler CTP ile kaplanarak korozyon etkisinden korunmaktadır.
Mukavemet değeri A dayanımında etkin malzeme olan CTP içeriğindeki ana malzemelerden polyester reçine sayesinde beton gözeneklere sızması ve beton içinde sertleşmesinden dolayı fevkalade üstün bir yapışma özelliği kazandırır.

POLYESTER VE FİBERGLASS İMALAT- C.T.P. POLYESTER KAPLAMA

UZUN YILLARIN YAŞATTİĞİ TECRÜBESİYLE TÜRKİYE NİN HER YERİNE HİZMET GETİREN FİRMA

DÜŞMEZ POLYESTER /FİBERGLASS UYGULAMALARI

PROFOSYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMOTİV ÜRÜNLER

Otomobil kamyon kaputu, çeşitli spoyler,

otobüs karoser parçaları, traktör aksesuar parçaları

iç dış donanım, demir yolu vagonları,

tır çamurluk basamak kaput ve çeşitli aksesuraları,

özel parça seri üretim ve tamirleri.


SAĞLADIĞI AVANTAJLAR: seri üretim olanağı, düşük yatırım, düşük kalıp maliyeti, kolay ve ucuz modelleme seçeneği, yüksek mekanik dayanım, ucuz ve kolay tamir özelliği.

İNŞAAT - YAPI VE MİMARİ UYGULAMALAR

ÜRÜN ÖRNEKLERİ UYGULAMA ALANLARI: Şehiriçi otobüsler, tren tranvay vagonları, tren makinist kabinleri, teleferik vagonları, iç donanım onarma modülleri, toplu konutların yapımı, şehir süslemeleri( heykel saksı çöp bidon ve Konteynırları, elektrik direği, banklar,) masa, sandalye, sehpa, koltuk kütüphane rafları, mutfak dolapları, lavabolar, dekoratif eşyalar, ayna çerçevesi, kamyon kasaları, frigorifik kamyon kasaları, nakliye tankerleri, elektrik panoları, aydınlatma armatürleri, cephe kaplamaları, wc kabinleri, bekçi kabinleri, su depoları, kimyasal madde depoları, soğuk hava depoları, komple banyo ünitesi, ondüle levhalar polyester plakalar, inşaat kalıpları, prekast kalıplar, iş makinalarının koruma kapakları ve çeşitli muhafaza aksesuarları, taş görünümlü yapay duvar plakalar, uçak burun parçası ve iç dekorasyonları, helikopter parçaları, planör gövdesi, deney uçak modelleri maket çalışmaları, özel çok amaçlı kutular, traktör parçaları, vagonların iç döşemeleri, otobüs karasörü parçaları, kapyon kaputları, çeşitli spoyler rüzgarlıklar, özel mimarı projeler, orjinal parlak seri dökümler, reklam totemleri, çeşitli bitkilerin kutu saksıları, fiber saksılar, seçim araç üstü kabinler, ses düzenekleri kabinleri, makine parçaları, çeşitli stantlar. kare saksı, silindirik saksı, dikdörtgen saksı, düz saksılar, dekoratif saksılar yuvarlak saksı.

 

SAĞLADIĞI AVANTAJLAR: Darbe dayanımı, yüksek izolasyon değerleri, yüksek mekanik dayanım, onarım kolaylığı, alışılmıştan farklı modern görünüm ve tasarım esnekliği, kolay temizlenebirlik, hafiflik, korozyona dayanım, bakım giderlerinin ortadan kalkması, elektriksel etkilerden korunum elektriği iletmemesi, gerekli yerlerde yerinde kolayca üretim seçeneği, doğa koşullarına dayanımlı olması, düşük yatırım olanağı, seri ve ucuz üretim, tek parça ve karmaşık ürün yapma olanağı, çok sayıda aynı standart ürünün kısa zamanda üretilebilmesi, kolay model değiştirme, tasarımda kolaylık ve esneklik. inşaat ve peysaj sektöründe en çok aranılan konuma gelmiştir.


 

 

 

 

Copyright © 2000 - 2012  DÜŞMEZ POLYESTER , materyallerin izinsiz kullanımı ve kopyalanması yasaktır.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 1. KISIM OSMAN GAZİ CADDESİ NO:16 MERKEZ-TOKAT

info@dusmezpolyester.com

İzolasyon, kaplama, yalıtım, kalıp, üretim, imalat

Cep: 0507 406 35 32